tag:blogger.com,1999:blog-4324056662795972539.post2324590757524099602..comments2024-02-10T10:30:28.694+01:00Comments on Mama Modus: ZuurdesemSaskiahttp://www.blogger.com/profile/15087777021730115000noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4324056662795972539.post-55799825172948803382012-03-16T19:06:13.820+01:002012-03-16T19:06:13.820+01:00ooh fijn!!! dit ga ik manlief eens even doorgeven ...ooh fijn!!! dit ga ik manlief eens even doorgeven dan kan hij eens ECHTE zuurdesem maken!Saskiahttps://www.blogger.com/profile/15087777021730115000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4324056662795972539.post-55340976075157401852012-03-16T10:27:15.829+01:002012-03-16T10:27:15.829+01:00Oh ja, tussendoor wel even laten rijzen.... ;-)Oh ja, tussendoor wel even laten rijzen.... ;-)Hägarhttps://www.blogger.com/profile/06821125222162362970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4324056662795972539.post-17853775719794954412012-03-16T10:23:42.679+01:002012-03-16T10:23:42.679+01:00Voor echt zuurdeeg moet je 10 dagen rekenen. De 1e...Voor echt zuurdeeg moet je 10 dagen rekenen. De 1e dag doe je 2,5 dl meel en een beetje zout in een grote pot met handwarm water (zoveel als nodig is voor een dikke pap). Daarna doe je 4 dagen 1x per dag 1 dl meel en weer net zoveel handwarm water. Let op dat de pot halfvol blijft. Alles wat extra is hevel je over naar een andere pot. Na 4 dagen begint de "big bang" er komt leven in de brouwerij! Hierna doe je iedere dag 2x 1 dl meel en water (bijvoorbeeld ´sochtends en ´s avonds). Daarna is het klaar voor gebruik en zet je het in de koelkast waar je je "gist" kunt uithalen iedere keer als je het nodig hebt (en dan nog maar 1x in de week bijvullen).<br />Voor 1 brood gebruik je 50 gram van je mix dat je moet oplossen in water en een halve kilo meel en wat je er nog meer in wilt doen. Bakken op 150 graden een uur.Hägarhttps://www.blogger.com/profile/06821125222162362970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4324056662795972539.post-89426700561508643642012-03-15T20:22:54.522+01:002012-03-15T20:22:54.522+01:00Tof...en hoe lang moet je het dan laten staan voor...Tof...en hoe lang moet je het dan laten staan voor je brood kan maken? en met de pot open neem ik aan?<br /><br />Liefs MichelleMichellehttps://www.blogger.com/profile/11666909119955782995noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4324056662795972539.post-59161618562314853242012-03-15T20:18:01.981+01:002012-03-15T20:18:01.981+01:00Ik hoorde er wel al van, maar ken het niet... Hoe ...Ik hoorde er wel al van, maar ken het niet... Hoe maak je daar dan brood van?!Sofiehttps://www.blogger.com/profile/09404789681274001491noreply@blogger.com