dinsdag 21 februari 2012

Onze fruithoek

Ondanks het feit dat de vorst een centimeter in de grond zat hebben Payal en ik gisteren de fruithoek SERIEUS onder handen genomen.

Het begon met een bezoekje aan het Genker Plantencentrum waar we een 14-tal fruitijsjes kochten (voor wie net als wij aan de slag willen, het fruit in het Genker Plantencentrum is alvast afgeHARD lol).

Wat kochten we?

- 3 rode trosbessen 'Jonkheer van Tets'
- 1 witte trosbes 'Versaille White'
- 2 braambessen 'Thornless Evergreen'
- 3 frambozen 'Tulameen'
- 2 frambozen 'Golden Queen'
Voeg hierbij de 4 palen, de spade en twee paar handschoenen die we reeds in huis hadden en we waren klaar voor de strijd!

Gaten graven, palen in de grond, Payalleke die met haar kleine handjes de grond fijnmasseerde (om geen grote bevroren brokken rond die arme worteltjes te gooien), fruitjes de grond in.
Na een paar uur zwoegen was dit het resultaat:

Schoon hé?

Wie nu natuurlijk goed kan tellen heeft gemerkt dat we met al dit fruit nog niet aan 14 stuks zijn ... Er staan nog 3 stuks veenbessen te wachten om naast het tuinhuis geplant te worden ... maar die zullen moeten wachten tot één van de komende dagen want mijn lijf wil effe niet meer.

En nu maar hopen dat de koning (je weet weln de vorst hahaha) niet besluit om nog dieper dan ne centimeter onder de grond te kruipen (hoewel ze me verzekerd hebben dat de planten er tegen kunnen)

En naast het moestuin-nieuws nog een leuke luistertip van Mamanon voor wie dat liedje van gisteren wel kon smaken:
Google of You Tube Caro Emerald eens :oD

10 opmerkingen:

  1. Wat een harde werkers zijn jullie!
    Dat wordt hopelijk smullen in de zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mjammjam, ik proef het fruit al! Wat hebben jullie hard gewerkt! Vind je het gek dat je lijf niet meer wilt.
    Caro Emerald, lekkere muziek op zijn tijd, heb er een cd van :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, wat zal er deze zomer gesmuld worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. super!!! die gele framboosjes doen het hier ook goed & geven lekker lang vruchten! liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat heerlijk hè, in je hoofd is het dan al een beetje voorjaar :-) Ik heb hier vrijdag ook lekker heel de voortuin weer glad gemaakt, lekker snoeien alles en weer een laagje mest erover voor het voorjaar. Heb ook nog even Dahlia bollen gekocht, die mogen in maart de grond in en ik vind ze zooo mooi. Geniet van je tuin :-)

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. goh jullie zijn echt wel hard aan het werken... het fruit ziet er alleszins al smakelijk uit... Hopelijk veel oogsten van de zomer...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. meid waar is je blog eigenlijk naartoe? ik zie het niet meer in je lezerslijst en als ik naar de link ga dan zegt hij toegang geweigerd (en 'k denk nou niet dat ik zo stout ben geweest dat ik niet meer mag meelezen hé :oD )

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk! Wij hebben al een aantal keer fruitplanten geprobeerd, maar op de een of andere manier wil het niet lukken. Nu hebben we druiven, ik ben benieuwd of het wel weer goed gaat.

    Ik hoop voor jou dat koning winter zich niet meer laat zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. lol daar had ik nog niet aan gedacht dat het ook wel eens niet wil lukken ... ik ben de eeuwige moestuinoptimist! Op één of andere manier, ondanks mijn beperkte vakmanschap, lukt alles wat ik probeer wel dus dat fruit gaat super gaan ... moet wel :o)

      Verwijderen