woensdag 14 december 2011

7 weetjes over mij

Van 3N173 kreeg ik het vlagje doorgegeven om eens 7 weetjes over me neer te pennen ... eens zien of ik jullie nog 7 nieuwe dingen kan wijsmaken :o)

1. Wist je dat ik mezelf ook wel eens Mama SaVa of Tuxie noem?
Tuxie en MrsTuxit zijn al jaren oude nicks ... Tux is de naam van een pinguin die als logo dient voor een bepaalde Linux-distributie.
Mama SaVa is ne simpelen :o) Sa van Saskia en Va ... van mijne achternaam haha :oD

2. Wist je dat ik een dochter heb geadopteerd uit India? Tuurlijk :o) ... maar wisten jullie ook dat ze al 5,5jaar oud was toen ze bij ons kwam? Ja?
Maar ik ben er behoorlijk zeker van dat slechts weinigen van jullie weten dat ik ook mama ben van 2 engeltjes en dat, mocht alles goed gelopen zijn indertijd ik nu al mama was geweest van een 11-jarige.
Ik heb in mijn leven al dikwijls citroenen gehad ... gelukkig heb ik van veel citroenen ook al limonade kunnen maken :o)

3. Wisten jullie dat ik een geweldig stel ouders heb? Alle dagen weer opnieuw probeer ik om Payal op te voeden met de liefde en het geduld waarmee zij mij en mijn broer opvoedden ... helaas, 't lukt nog niet zo goed :o).

4. Wisten jullie dat ik in mijn 4e middelbare (zo'n 20 jaar geleden dus) op school een jaartje lang 2 uur per week naailes had? We maakten een broekrok en een blouse. Daarna heb ik niet meer aan een naaimachine gezeten tot afgelopen zomer ... Nu zijn jullie nog meer onder de indruk van mijn jas hé :oD

5. Wisten jullie dat ik heel slechte ogen heb? "-9" aan beide ogen ... dat komt zowat overeen met zo blind als ne mol :o) ... Ik zie scherp tot zo een 10 cm voor mijn neus en dan is't gedaan.
Als ik de kerstboom zet vind ik mijn slechte ogen wel een voordeel :o) ik hang de lichtjes en doe dan mijn bril uit ... dan zie ik enkel de vlekjes van het licht en als die mooi verdeeld zijn dan weet ik dat mijn lichtjes goed hangen :oD

6. Wisten jullie dat ik momenteel thuisblijfmama ben maar dat ik daarvoor 5 jaar lang ambulancier ben geweest?

7. Wisten jullie dat we hier thuis meer dan 100 kookboeken hebben staan? Vegetarisch, soep, wild, pasta, rijst, japans, thais, indsch, frans, snelle gerechten en slow-cooking, inmaken, ... Maar mijn favoriete keuken is de indische met zijn bom aan smaken en geuren!

OK en dan nu eens kijken ... 5 mensen aan wie ik dit wil doorgeven ...
- Crea Nicky
- Ma Knutsel
- Kaatje's Verhaaltjes
- De Gulle Aarde
- Every Day is BlogDay

Laat jullie gaan zou ik zeggen!

8 opmerkingen:

 1. Hoi, hoi, dank voor het delen van je zeven grote en kleine weetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk wat meer weetjes van jou te kennen! en van die jas naaien sta ik echt versteld...dus er is nog hoop voor me dat ik dat ook ooit is zou kunnen??

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik moet zeggen dat ik er toch een aantal zeker wist (1-2-6), een aantal die ik deels wist
  3: ik wist dat je geweldige ouders had maar ben het oneens over het niet lukken van opvoeden met geduld en liefde. ik vind persoonlijk dat je het absoluut zeker en vast goed doet!)
  5: ik wist van je slechte ogen maar niet van de truk met de kerstboom. Zal dat ook es moeten proberen want met -4 zie ik ook al behoorlijk slecht =P
  7: ik wist dat je heel erg graag indisch had maar ik wist niet over je kolossale collectie kookboeken LOL
  En nummer 4 wist ik totaal niet =P

  Zal es moeten beginnen nadenken over mijn 7 wistjedatjes =P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. merci voor het doorgeven .... ben weer een aantal grijze haren rijker ....;

  knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo weetjes te lezen. Het naaien lukt je prima na 20 jaar ondanks die slechte oogjes. Daar is je jas zeker een bewijs van. Ik heb bewondering voor mensen die adopteren, en hoop dat Payal hier in haar nieuwe thuisland heel gelukkig wordt (en de mama en papa ook natuurlijk he).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk om jouw weetjes te lezen. Ik denk dat als jij met Payal zou gaan zwemmen, je je bril op moest houden. Zonder bril kan je haar nooit terugvinden toch?

  Ambulancier is ... ambulance chauffeur? O, ik weet echt niet of het zo is. Maar sommige woorden zijn in het Vlaams net even iets anders

  Bedankt, ik ga ook zeven dingen over mezelf vertellen. Weer een nieuw blogonderwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh oh oh, wat ben ik achter op het lezen hier!!! Ik ben stikjaloers op je jas.. wat een prachtig model heb je gekozen!!! Goede smaak!! Mocht je het patroon kwijt willen, ge weet, hè :-))

  Wat leuk om hierboven vanalles van je te weten te komen. Ben onder de indruk van de kookboeken (denk dat ik er zelf misschien 3 heb?)

  Ik zie dat je mij ook genomineerd heb.. Dankjewel...Geef me nog efkes, ik maak er een blogje van

  Vele groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw. Veel dingen die ik nog niet wist. En wat een weetjes zeg! Ik ben hier helemaal onder de indruk :)
  Mooi gezegd trouwens: van veel citroenen kan je inderdaad goeie limonade maken!
  Vele groetjes

  BeantwoordenVerwijderen