woensdag 4 juli 2012

De tweede en derde dag vakantie

Gisteren ... wat hebben we gisteren gedaan?
Gepicknicked en gespeeld ... beetje alleen, beetje bij de buren ... Payal amuseert zich wel!

Vandaag zijn we naar de bib gegaan, hebben we gespeeld en zijn we in de hof wat gaan ploeteren.
Dit hebben we geoogst:
Zilveruitjes (die gaan de diepvries in voor stoofpotjes deze winter), courgetten, 1 ui (lol) en enkele wortelen ... maar die wortelen, dat is wat raar ... ik denk dat ik met een konijn zit want nog voor ik de foto kon maken waren er alweer verdwenen:

Van vampieren zullen wij hier de komende tijd wel geen last hebben ... hebben jullie onze lookslinger als eens gezien?

De tomaten doen het trouwens goed ... die thuis toch, in tuin n°8 zien we veel bloemen maar is het nog wachten op de eerste tomaat.

Morgenochtend heeft Payal alvast iets leuks op haar agenda staan. Het oudste buurmeisje verjaart en Payal mag op pannekoekenontbijt ... zag ze meteen zitten toen 'tante' Naïma dat voorstelde daarstraks.
(even terzijde, tante Naïma is geen echte tante maar ik hou er niet zo van dat Payal volwassenen zomaar met de voornaam aanspreekt en daarom de tante ervoor, de kinderen van hiernaast noemen mij ook tante Sas :o) ).

Voorlopig valt de vakantie dus goed mee ... 't weer zit ook mee! Helaas zou het allemaal gaan keren de komende dagen :o/ ... ach ja, we zien wel!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk vakantie bij jullie. En mooi weer, dus da's volop genieten. Met de oogst van d'n hof gaat het ook goed, geloof ik.
  Mijn courgetteplant heeft tot nu toe alleen maar mannelijke bloemen. En ja, dat levert natuurlijk geen courgettes op. Afwachten dus maar.
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vrij uitzonderlijk in deze regionen in het wild: bruin met zwarte konijnen... hihi! Wat is het toch een heerlijk kind, althans, je laat zulke heerlijke plaatjes van haar zien en beschrijft van die heerlijk gezellige momenten met haar, of het daarbuiten ook zo is kan ik niet beoordelen.
  Helaas zijn mijn courgette planten tot de grond toe opgegeten, maar mijn tomaten doen het ook best. Alleen is de tuin zo ontzettend droog; ik heb net een hele tijd staan sproeien, ondanks dat het morgen wel schijnt te gaan regenen.

  Veel plezier weer samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh wat een lief konijntje .... weg worteltjes... heerlijk toch!
  En wat apart, een pannenkoeken ontbijt, dat belooft dikke pret!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat de vampier-beveiliging weer in tact is! Genieten! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze mooie dagen pakken ze jullie in ieder geval niet meer af, en voor Payal: Veel plezier met het pannenkoekenontbijt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. geweldig die look!!!
  geniet van de pannekoekskes Payal ;-)
  liefs ,mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt vakantie...heerlijk!!! Vanmiddag om 3 uur hebben de kids hier ook vakantie, jippie!

  BeantwoordenVerwijderen