woensdag 29 juni 2011

Smart Mummy goes Mini LocoMini Loco is echt geweldig!!! Ik kan het echt aan iedereen aanraden!
Zoals Plantyn zelf het omschrijft:
Mini Loco bestaat uit een basisdoos met 12 puzzelstukjes. Hierbij horen leuke boekjes met opdrachten. Kinderen kunnen zelf de oplossingen controleren. Zo werkt het: leg elk puzzelstukje op het juiste plaatje in het boekje in de juiste volgorde. Draai de doos om. Klopt de figuur op de achterkant? Dan is alles correct.
Nu heeft Mini Loco zelf veel opdrachtjes maar ik had behoefte aan ... meer en anders ...
Voor wie ons niet kent: onze dochter is geadopteerd op 5-jarige leeftijd. Een hele uitdaging voor haar én voor ons om die 5 jaar ingehaald te krijgen.
Omdat deze 'smart mummy' graag creatief bezig is heb ik dus zelf een hele reeks opdrachten in elkaar geknutseld, op maat van de ontwikkeling van onze dochter.

Enkele voorbeeldjes:

Rijmwoordjes:Klapwoordjes (hoeveel lettergrepen heeft het woordje?)Begrippen: welke is de dunste?
Al bij al heb ik zo een 70 opdrachten gemaakt. Payal vindt het geweldig. Ze kan ze maken, met of zonder mama, en zichzelf controleren.
Als ik merk dat onze meid op een bepaald vlak wat extra oefening of uitdaging heeft dan maak ik gewoon een nieuwe opdracht bij.

Slimme mama hé :o) ... laat de zomervakantie maar komen!

3 opmerkingen:

 1. Dat brengt herinneringen terug! Ik heb me er als kind uuuuren mee bezig gehouden, alleen maar om telkens weer het gelukte patroon op de achterkant te ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag smart mummy :), wat ontzettend leuk en slim van je om zelf nieuwe loco kaarten te maken! Je dochter boft maar. Ik ben benieuwd welke creatieve, educatieve vindingen er nog zullen volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  Ik ben toevallig op jouw blog gekomen door via de google-zoekmachine op zoek te gaan naar 'mini-loco-kaarten' voor het eerste leerjaar. Ik geef dit jaar immers voor het eerst les in een eerste leerjaar en ik vind het super! Nu heb ik een, misschien ietwat vreemde vraag. De kaarten die jij gemaakt hebt voor jouw dochter, zouden mijn leerlingen in het eerste leerjaar daar ook van mogen genieten indien jij die digitaal hebt en zou kunnen doorsturen? In ieder geval nog heel veel succes met jouw creativiteit!

  BeantwoordenVerwijderen