maandag 27 juni 2011

Kip met cashewnotensaus

Met een indisch kind in huis kan je er bijna niet omheen ... af en toe moet er eens een curry op tafel komen ... geen curry uit een pakje hé! Dat is geen curry!

Deze curry krijgt de thumbs-up van onze dochter dus ...
Yummy Mummy presenteert:

Kip met cashewnotensaus
(uit Curry's door Mridula Baljekar)
voor 4 personen

Ingrediënten:
- 2 uien
- 2 el tomatenpuree
- 50 g cashewnoten
- 1 1/2 tl garam masala (kan je kopen in de toko)
- 1 tl geperste knoflook
- 1/4 tl chilipoeder
- 1 el citroensap
- 1/4 tl gemalen kurkuma
- 1 tl zout
- 1 el yoghurt
- 2 el plantaardige olie
- 1 el gehakte verse koriander
- 2 el rozijnen
- 450 g kipfilet in blokjes
- 175 g champignons
- 3 dl water

Bereidingswijze:
Snijd de uien in 4 stukken en laat ze een paar rondjes in de keukenmachine rondhollen tot ze moes zijn.
Voeg de tomatenpuree, de cashewnoten, garam masala, knoflook, chilipoeder, kurkuma, citroensap, zout en yoghurt bij de uien en laat alles nu samen een 2-tal minuutjes ronddansen in de keukenmachine.

Verwarm de olie op een matig vuur in een stevige wok of koekenpan.
Als de olie goed warm is doe je er het mengsel in en verwarm je al omscheppend het geheel ca. 2 minuten.

Voeg daarna de verse koriander, de rozijnen en de kip toe en roerbak alles een minuutje of 2.
Voeg de champignons toe en bak die ook even mee en giet er vervolgens het water bij en breng alles zachtjes aan de kook.

Draai het vuur lager en laat alles rustig sudderen tot de kip gaar is en de saus wat ingedikt is.

Serveren met rijst en naan (je kan in plaats van de naan ook pita-broodjes nemen).

De curry laat zich goed invriezen maar als je een dubbele portie maakt doe die dan meteen in een bakje om af te koelen want anders heb je toch alles opgegeten :oD

Enkele nota's:
- gebruik volle yoghurt, 't maakt het gerecht lekkerder en ... magere yoghurt hoort gewoon niet is een curry :o)
- experimenteer met de chilipoeder ... ik heb een garam masala-mengeling waar al behoorlijk wat chilipoeder in zit waardoor ik minder gebruik dan wat er in het boek stond.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten