maandag 11 juli 2011

Yummy Mummy maakt kip korma


Een indisch gerechtje met kip maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven ... je bent niet een jaar lang mama van een indische zonder zelf ook op het gevoel te gaan koken.

Yummy mummy presents:
Kip Korma met mango
dit is mijn hoeveelheid voor 3 personen

Ingrediënten:
- 500 g kipfilet in blokjes
- 25 g gepelde amandelen
- 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt
- 2 cm verse gember, geraspt
- 3 el volle yoghurt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl garam masala
- 1 el tomatenpuree
- 4 el kokosmelk
- 1/2 tl chillipoeder
- 1/2 tl curcuma
- 1/2 tl komijn
- 1,5 dl water
- kaneelstokje van ong 5 cm in 2 gebroken
- 3 groene kardemompeulen
- 1 rijpe mango ik blokjes
- wat room naar goesting

Bereidingswijze:
Pureer de amandelen samen met de look en gember en een eetlepel of 2 water.
Zet opzij.

Doe yoghurt, paparikapoeder, garam masala, tomatenpuree, kokosmelk, chilipoeder, curcuma en komijn in een kom en meng goed. Voeg vervolgens ook het water toe.
Zet opzij.

Verwarm olie en voeg de kardemompeulen, kaneel en ongeveer een derde van het amandelmengsel toe.
Schep het mengsel even om en voeg dan de kip toe.
Laat de kip een beetje kleuren.
Voeg vervolgens de rest van het amandelmengsel toe en bak het effe mee zodat de smaken goed vrijkomen.
Vervolgens het yoghurtmengsel toevoegen en alles zachtjes aan de kook brengen.
Voeg nu ook de room toe (echt op 't gevoel, ik denk een eetlepel of 3).

Proeven, eventueel zout toevoegen.

Laat alles rustig verder pruttelen onder regelmatig roeren tot de kip (bijna) gaar is.
Voeg de mangoblokjes toe en laat die een 5-tal minuten meesudderen.

Serveren:
Met rijst en naan (of pita-broodjes)

Tip:
De kardemompeulen kan je er best op het einde uit vissen ... de meesten vinden zo een peul geen aangename verrassing in hun mond.
De kaneelstokjes kan je achteraf lekker (laten) afsabbelen :o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten