vrijdag 19 augustus 2011

WIP van mijn jurk

Een dagje nauwelijks buiten geweest ... de hele omgeving was toch een verkeersinfarct en dan moet je natuurlijk niet zelf daar nog wat aan toe gaan voegen hé ...

Hoe dan ook ... vandaag, na het helpen van buren met 'puin ruimen' en het nakaarten over de ramp, aan mijn jurk kunnen werken en net heeft manlief deze twee foto's gemaakt.
De voering moet er nu nog in waardoor de bovenkant dan mooi afgewerkt zal zijn aan de neklijn en ik heb ook nog de mouwtjes geknipt maar twijfel een beetje of ik ze erin ga zetten ...


De voorkant: aan mijn borst is het een beetje niet helemaal mijn goesting ... 't slobbert niet maar het lijkt zo precies alsof mijn borsten te laag zitten voor de nepen (en nee, ze hangen nog niet op mijn leeftijd :op)


De achterkant: het lijkt alsof het vanboven spant maar dat is de lichtinval denk ik want het voelt zeker niet zo aan.
Ter hoogte van mijn onderrug/billen lijkt er zo wat een 'zak' ... het stoort niet echt en lijkt erger op de foto dan in 't echt maar ik zou toch wel willen weten van meer ervaren naaisters of ze een hint hebben over waar die 'fout' vandaan komt.

Al bij al ben ik voorlopig zeer tevreden! Mijn eerste jurk op enkele uurtjes tijd op mijn gemakske in mekaar geflanst.

Opmerkingen? Tips? Altijd welkom!

6 opmerkingen:

 1. Waauw, mooi hoor, 't staat je goed, tips kan ik je niet geven, ben (nog) niet behendig genoeg in het naaien, maar ik vind het alvast erg goed uitzien. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Je kan zo naar één of ander avondfeest! Wat een figuurtje heb jij zeg!

  Verdwijnen de plooitjes niet als je wat inneemt in de zijnnaad vanaf de heup tot beneden aan de rok? Je kan dat eens uittesten door speldjes te steken. Snap je wat ik bedoel?
  Ik zou 't anders ook niet weten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig !!!!
  je hebt de smaak te pakken !!!

  knuf crea nicky

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow! Ontzettend knap zeg!! Dat zie ik me voorlopig nog lang niet doen hoor!!! Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er alvast erg mooi uit! Maar kan je geen tips geven ...

  BeantwoordenVerwijderen