dinsdag 18 oktober 2011

Herfst in huis deel 1

Ok, het eerste stukje gehandwerkte herfst staat te pronken.
Eerst maar effe showen en dan de uitleg :o)Wil je zelf aan de slag?

De paddestoel heb ik gemaakt volgens dit patroontje van 'Van de hak op de tak'. Ik gebruikte geen puur rode kleur maar zo een beetje een gevlamde (gehaald in de Traffic in Genk voor de geïnteresseerden).

De pompoen haakte ik volgens dit patroontje.
Ik haakte hem met haakkatoen omdat ik nergens nergens nergens oranje haakwol kon vinden hier in de buurt ... wie er aan een redelijke prijs ergens weet in de buurt van Hasselt (België) mag het me steeds laten weten want ik wil nog wel pompoentjes maken maar haakkatoen ... bah!!! ik haak er niet graag mee, niet zacht genoeg :oD

Dan de dennenappel (jaja, kijkt u maar goed :o) één van de twee dennenappeltjes is gehaakt!) die maakte ik volgens het patroon van Mums boven. Wederom met van die gevlamde wol van de Traffic.

En dan de schattige Mr. Pumpkinpants is gemaakt volgens dit patroon maar ik moet eerlijk zeggen dat ik af en toe gevloekt heb en links en rechts mijn fantasie gebruikt heb om het klaar te krijgen want er staan wat onvolledigheden in.

En zo zit Mr Pumpkinpants mij nu aan te kijken vanuit zijn herfstlandschapje en hoewel het behoorlijk prutweer is buiten en ik vanmorgen een kletsnatte rechter voet had omdat mijn schoen lek geslagen is, kan ik niet anders dan vrolijk worden als ik hem zie zitten.

7 opmerkingen:

 1. Ik kan niet haken maar vind het zo leuk om te zien. Vooral dat paddestoeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi .... je bent duidelijk gebeten door de haakmicrobe !!!!
  Heel leuke patronen ... ik ga ze ook eens uitproberen ...;

  knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh leuk zeg! Ik was eergisteren ook aan een paddestoel begonnen maar hij is nog niet af. Ben nu een spinnetje aan't maken ^_^
  Ik spring altijd zo van de hak op de tak lol =P

  Diene Mr. Pumpkinpants is echt wel mega cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellige herfst-sfeer! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen