dinsdag 24 januari 2012

Over Tuin n°8

Vandaag het geweldige nieuws gekregen dat tuin n°8 voor ons is en dat we derin mogen vliegen wanneer we maar willen.

Uiteraard was ik er al een beetje in gevlogen in de vorm van compleet niet op schaal getekende planningen te maken voor de verschillende onderdelen van onze tuin. Er is namelijk meer dan tuin n°8.
Hier thuis, op ons eigen stukje in de rij hebben we namelijk ook vanalle plannen.

Wie wandelt er even mee door mijn papieren tuintje?

Tuin 1: onze terrastuin
Zo ziet de planning er alvast uit voor Madam Terras.Eigenlijk is dit de verderzetting van enkele jaren. De tomaat doet het immers zo super op ons terras dat hij jaar na jaar weer een kans krijgt.
Het nieuwe zal zijn dat de paprika eens verhuist wegens bedroevend resultaat afgelopen seizoen. Misschien doet hij het beter in zijn uppie in een pot :o).
Ook nieuw zal een plantenbak zijn waar momenteel nog een hekje staat dat ons Bisquitje* vroeger moest tegenhouden om de wijde wereld in te trekken ... maar aangezien onze kleine vriendin er niet meer is gaat het hek weg en gaan we iets bak-achtigs zetten naast de BBQ omdat we toch liever een beetje een 'barriere' hebben tussen BBQ en kind :o)

Tuin 2: onze fruithoek
In onze tuin in de rij starten we dit jaar met iets nieuws ... kleinfruit!
Frambozen, bramen, kroenselen (stekelbessen), en rode bessen (sint-jansbessen) zullen de aardbeien van vorig jaar gaan vervoegen.
't Is iets nieuws voor ons maar (zoals bij alles in het leven, als je 't niet probeert kan je nooit weten of het je lukt)Op papier ziet het er alvast leuk uit :oD hopelijk kan ik het in het echt ook zo krijgen.
Ik heb gekozen om het fruit in een vierkant met 1 open zijde te zetten vanwege de kleine oppervlakte. Zo gaan we volgens mij het makkelijkste kunnen oogsten (want je wil natuurlijk niet al dat lekkers daar zien hangen en er dan niet aankunnen omdat je geen plaats hebt lol)

Tuin 3: onze volkstuin beter bekend als tuin n°8
Daar gaan we ons eindelijk eens goed in kunnen laten gaan als het aankomt op moestuinieren.
De planning is al gemaakt ... op papier :o)Bedoeling is om het ongeveer zo aan te planten en te gaan werken met wisselbouw in de toekomst. Alleen de tomaten zullen steeds op dezelfde plek blijven omdat een serre (of wat daarvoor gaat doorgaan in het begin :o)) nu eenmaal niet zo practisch is om alle jaren te verzetten.
Voor het eerste jaar heb ik trouwens wel gekozen voor veel dingen waar ik al wat ervaring mee heb of die makkelijk te verbouwen zijn.

We kunnen er in vliegen als het weer wat minder vochtig wordt!

10 opmerkingen:

 1. Ah, wat ontzettend leuk!
  Mijn vader heeft al zeker sinds ik klein was een moestuin en tegenwoordig wil ik zijn voorbeeld volgen en nog wel eens wat planten. Fruit heb ik inmiddels best veel voor een stadse tuin, zij het in bescheiden struikjes/boompjes, kruiden heb ik al langer. Heb jij de munt in de volle grond? Die gaat, net als een maggieplant trouwens, lekker woekeren (ai, niet lekker dus!). Tomaten en paprika kunnen inderdaad niet samen in een pot (zo jammer). Als ik jouw tekeningen zo zie, krijg ik echt weer zin in de tuin. Ik denk dat ik nog heel wat ga genieten (en leren!) van je blogberichten over de tuinen. Veel plezier alvast gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, super! Bij onze papa thuis groeit de pompoen steevast op de composthoop :-) Als ik die mooie plannen bekijk krijg ik zin om te ....koken.
  Veel succes met de tuinen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!!! Dat wordt heeeeeerlijk tuinieren!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Alvast veel plezier met inrichten & tuinieren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik duim voor een schitterende oogst !!!!!
  als je raad nodig hebt over fruit .... je kent mijn nummer

  knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier met inrichten en tuinieren!!

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Ik wens je veel tuinier-plezier, maar vooral veel verse,lekkere groentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh wat leuk joh dat wordt lekker spitten en wroeten in de aarde!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat heerlijk!! ik zou zo mee willen komen schoppen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen