maandag 26 maart 2012

Dan toch

... fibromyalgie ...
Vandaag naar de specialist geweest en na een paar andere dingen uitgesloten te hebben (een uitgebreide reumatest was bv al door mijn dokter gedaan) heb ik dan toch te horen gekregen dat ik fibro heb ...

Niets aan te doen, geen medicatie voor ... hetgeen wat ik nu al neem mag ik blijven nemen.
En voor de rest? Bezig blijven ... een evenwicht vinden tussen bezig zijn en rusten ... Niet TE veel doen want dan bekoop je het toch achteraf ...
Makkelijk gezegd natuurlijk als jonge mama met een actieve dochter(met extra uitdagingen), een moestuin, een blog, een naaimachine, een huishouden, ...
Ze gaf wel hoop :o) 'eens je het evenwicht gevonden hebt kan het best wel goed gaan' ... ik zal maar gaan zoeken zeker?
Het 'leuke' is wel dat ze in het ziekenhuis een aangepast revalidatieprogramma hebben voor mensen met fibro ... heel licht om in beweging te blijven ... nu in de zomer zal ik dat wel niet nodig hebben, genoeg om mee bezig te blijven maar in de winter kan ik dat wel doen ... en ze hebben een ZWEMBAD met WARM water hahaaaaaaaaa :o) ... en dat kan echt heerlijk zijn, dat heb ik mogen ervaren in India :o)

Nu ja, we zien wel ... als protest tegen mijn fibro heb ik nog anderhalf uur over mijn tafel gebogen gestaan daarnet om een nieuw patroon uit te tekenen en de stof te knippen voor het proefexemplaar :o) ... we zullen meteen maar laten zien wie de baas is hé haha!

16 opmerkingen:

 1. hou je recht meid !!!!!!!!!!!!!!
  je kan op mijn ondersteuning rekenen !!!!!!

  knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè jak, da's akelig ! Maar in ieder geval weet je nu wel wat je hebt. Kop op hè !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat naar. Had je dit verwacht? Heel veel sterkte, het zal op en neer gaan. Ik wens je heel veel mooie, goede tijden toe ondanks dit. Waar heb je de meeste last van? Van het bind/spierweefsel in je knieën? Of ergens anders? Ik ga je blogjes terugleen of ik iets kan vinden.
  Knuffel van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte hoor, met het verwerken van dit nieuws & met het vinden van een nieuw evenwicht. Liefs! Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei... Maar misschien ben je wel 'blij' dat je weet wat het nu effectief is?!
  En ja, een bezige mama, die moeilijk stil kant zitten, dat zijn we allemaal zeker een beetje...
  fijne groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is geen leuk nieuws ....hopenlijk lukt het allemaal een beetje ?
  Ik kan je alleen maar zeggen 'probeer positief te blijven denken '

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een nare vaststelling. Heel veel sterkte bij het vinden van het nieuwe evenwicht en bij het incasseren van de bijbehorende tegenslagen. Ik denk wel dat jouw positieve houding (die ik tot nu toe bij je heb opgemerkt) je een heel eind op de goede weg helpt om te accepteren zoals je bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heftig :(
  Ik heb even gegoogled, want ik had er nog nooit van gehoord.
  Het is goed dat je nu weet wat je hebt, maar makkelijk is het niet.
  Sterkte en blijf van de zon genieten!

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Hoi,
  Wat een leuk weblog.
  Ja, ik ken het, jaren geleden is het bij mij ook geconstateerd. Het byzondere is dat ik er nu geen last meer van heb en ook geen medicatie meer hoef. Tijdens een gebedsdienst is er voor mij gebeden en sindsdien ben ik vrij van de klachten van de fybrio. Alleen nog in mijn armen heb ik regelmatig een kramp, dan schiet mijn hand en onderarm in de kramp op de meest gekke momenten. Maar dat is het enige. Het is inderdaad zo dat je echt je balans moet zoeken in het bezig zijn en rusten. Het komt juist vaak voor bij hele actieve mensen. Sterkte hoor en neem gewoon echt je rust!
  Groetjes
  Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het tof dat je het zo positief kunt bekijken, ik hoop dat dat je ver gaat brengen en dat je snel je balans hebt gevonden enne ... naar jezelf luisteren hè ;-)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O, sterkte meid! Ik ken een aantal mensen met fibro en ik kan je vertellen dat je er goed mee kan leven, als je inderdaad een goede balans gevonden hebt tussen rust en actie. En warmte is fijn... Goede handschoenen zoeken voor de koude dagen... Maar makkelijk om te accepteren is het niet. Nogmaals...sterkte! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Saskia, wat een rotbericht. Al heeft het beetje nu wel een naam en weet je wat het is. Ik hoop dat je je evenwicht kunt vinden in rust en actie. En dan moet ik toch weer lachen dat je 1,5 uur gebogen staat boven een patroon, had ik ook kunnen doen. Kom maar op moet je denken. Sterkte en ik denk aan je!
  Liefs Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ma Saskia, daar schrik ik toch even van? Hopelijk heb je niet te veel last? Ik ken de aandoening maar al te goed, en 't is inderdaad geen pretje. Doet alles maar op je gemak, je hoeft je niets te ontzeggen zolang als je je maar niet te zeer inspant... Verzorg je hoor en werk niet te hard, anders moet ik af en toe komen grommelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Op tijd overschakelen van mama-modus naar mama-rust-modus, en positief blijven denken ! En als je je rot voelt, blog erover, dan word je weer vrolijk van alle berichtjes van de mensen die met je meevoelen. Sterkte Saskia, en dank je voor de verjaardagswensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mag ik misschien even ongevraagd advies geven?
  Een stukje evenwicht is misschien te vinden bij een Boswellia extract (google), brandnetelthee kan ook al veel doen, dit is namelijk ook ontstekingswerend en pijnstillend.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh Saskia, ik lees dit logje nu pas. Dit is geen leuk nieuws.
  Ik hoop dat je snel een evenwicht vindt in doen en rust. Succes ermee! En chapeau voor je positieve houding!

  BeantwoordenVerwijderen