woensdag 28 maart 2012

WIP (en toch ook weer een beetje moestuin)

Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor de vele lieve berichtjes ... ik moet eerlijk toegeven dat ik ergens, na zoveel maanden van pijn zonder oorzaak, wel blij ben dat er nu een naam op plakt ... nu kan ik tegen iets vechten en ach, ik ben al blij dat het 'maar' fibro is.

Dat gezegd zijnde krijgen mijn crea-lezertjes nu eindelijk nog eens iets te lezen over mijn naai-avonturen.
Momenteel hangt deze jurk op mijn pop:

Het is van een vintage patroon van de jaren 60.
Het originele is zonder mouw maar ik heb al zoveel mouwloze jurkjes dat ik nog eens iets met mouw wou ... Ik ben dus op zoek gegaan naar een mooie mouw uit een ander patroon en het is dus deze geworden.
Eigenlijk is dit maar een proefmodel ... ik moest nogal wat veranderen aan het patroon (die vintage-patronen zijn immers niet zoals tegenwoordig 6 maten ineens maar slechts 1 maat) en omdat ik mijn mooie stofje niet wou verknoeien heb ik dit stofje gebruikt. Ik ga de jurk hoe dan ook afmaken want ik vind hem wel leuk maar de volgende zal iets getailleerder zijn.
(dit is trouwens het patroon waarvoor ik eergisteren anderhalf uur over mijn tafel gestaan heb lol)

Voor mijn moestuinfans heb ik ook nog een beetje nieuws.
Zie hier mijn prei!

Vandaag supervakkundig geplant (met een beetje hulp van rot-in-het-vak-achterbuurman-van-tuin-n°8 Marcel).

5 opmerkingen:

 1. Origineel, zo'n jurk met 1 mouw (grapje natuurlijk, de ander ligt er nog naast). Dat wordt weer een mooie creatie; ben benieuwd welk stofje je voor deze jurk in gedachten hebt voor het volgende exemplaar.

  Jullie zijn gewoon zo lief aan het babbelen tegen die zaadjes, dat kan niet anders dan dat ze snel groeien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze zo super die jurkjes van jou ..ben dol op die vintage spulletjes ..heb vandaag een prachtig stofje gezien maar ben niet bevoegd genoeg om er iets van kleding van te naaien, hoe graag ik het ook zou willen ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ik vind het zo knap als men zelf kleren kan maken ( ik kan het niet dus) Heb wel ideen in mijn hoofd maar kan het niet maken.. ZO jammer!! Maar hij is tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk he als je zelf wat kunt kleding maken. Ik vind dit wel een mooi stofje hoor. Heb zelf nog nooit een vintage patroon gebruikt, moet het ook maar eens proberen. Ik ben ook aan een jurk bezig moet alleen de zoom nog. Donkergrijs linnen met een korte mouw. Op dit moment is het met mijn fibro/cvs niet zo goed zit in een dip sinds gisteren maar het zal wel weer vlug beteren. Vandaag nog goed rusten.
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen