zondag 25 maart 2012

Zaaien en groeien

Het lijkt wel alsof in dit huis niets anders meer gebeurt dan zaaien en groeien ... maar voor de fans van mijn naaicreaties heb ik goed nieuws! Ik ben nog aan een jurkje of twee aan het werken!

Maar vandaag is het dus zaai- en groeinieuws!

Eerst maar eens het groeinieuws:
In tuin n°8 groeit de look,

de sjalotten

en de erwten volop!


We hebben gelukkig sinds gisteren ook een pomp in onze gang staan waardoor we volop kunnen water geven want dat is echt wel nodig met onze zandgrond.


Thuis groeien de zaailingen van de Noir de Crimée, Rose de Bern, Taxi en Yellow Plum tomaatjes als kool! (net als de spitskool zelf trouwens)


Maar 't is nog niet gedaan hoor!
Vandaag zaaiden papa en Payal weer volop!

In tuin n°8 zaaide Payal rucola en snijsla (naast de radijsjes en andere dingen die in onze koude bak staan en ondertussen al goed beginnen groeien)

Thuis werd er ook gezaaid:

Courgette, Halloween-pompoen en Butternut-pompoen werden in potjes gestoken en ikzelf zaaide wat koriander in onze kruidentuin thuis.


En zo ziet dat er dus uit in mijn mini-serretje!


Leuk hé??? Tuinieren is zo verslavend! Zien groeien en bloeien en weten dat binnen dit en een paar maanden we superverse groentjes en fruit hebben :oD

De stand tot nu toe:

6 opmerkingen:

 1. Amaai' dat groeit nogal! Dat gaat vlug smullen worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook al aardig wat boven de grond dus! lekker he, lente... Is het niet nog wat vroeg voor de courgettes? Of ga je die onder glas uitplanten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jullie zijn echt hard aan het werken, seg! Je gaat serieus wat lekkere groentjes gaan hebben deze zomer. Aan je lijstje te zien, hou alles heel goed op schema, hè, ferm...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jee wat zijn jullie goed bezig met zijn alle,
  Ik vind Payal ook maar flink!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Halloween-pompoen? Zijn die al inclusief lampje en gezichtje? LOL! Heerlijk, als je groene vingers hebt! Hard werken ook, respect! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen