maandag 12 september 2011

Aubergine-linzensoep

Een jaar of 2 geleden hoorde ik op Radio 2 een heerlijk recept over aubergine-linzensoep. Meteen recept opgezocht en 's avonds stond deze heerlijke soep al op tafel.
Na een tijdje ze niet meer gemaakt te hebben ging ik vandaag terug op zoek naar het recept maar helaas ... nergens meer te vinden! Niet tussen mijn kookboeken (en ook niet op of onder ze), niet op mijn computer, niet in mijn map met geprintte recepten ... Het internet dan maar op, heeft me nog nooit teleurgesteld! Tot vandaag! Nergens meer te vinden! Op goed geluk ben ik dan maar zelf aan de slag gegaan en hier is het 'recept':

Wat heb je nodig?
- enkele aubergines
- een ui
- een streep selder
- een streep prei
- een kop gedroogde blonde linzen
- madras currypoeder
- garam masala
- curcuma
- chilipoeder
- kippenbouillon (verse of van een blokske)
- naar goesting gehaktballekes en/of vermicell

Hoe?
De linzen koken volgens wat op de verpakking staat.

Madras Currypoeder, garam masala, curcuma en chilipoeder op 't gevoel bij elkaar gooien en mengen met wat olie ...
In onze westerse keuken zijn we nogal krenterig met kruiden, niet doen! Het gaat hier niet om snuifjes maar om theelepels ... enkel de chilipoeder mag met snuifjes en de curcuma met halve theelepels :o)

De aubergines is stukken snijden en in de specerijenolie leggen.
De prei, selder en ajuin fijnsnijden.
De ajuin lichtjes aanstoven en dan de aubergine toevoegen. Die ook wat aanstoven en dan de prei en de selder derbij en effe laten aanstoven.
Water en bouillonblokje of bouillon erbij doen naar eigen goesting (meer water is slappere soep, minder water is een dikkere natuurlijk).

Laten gaarkoken en dan mixen.
Tot slot de afgekookte linzen erbij doen en smullen maar!

Ik weet het 't is nogal een 'op goed geluk' recept maar jullie hebben het idee wel gekregen hé ... auberginesoepke met oosterse kruiden en linzen erbij ... echt superlekker!

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt wel heerlijk! Ik heb alleen al die kruiden niet in huis... Ik zal het eens uitprinten. (een goed begin is immers het halve werk) Bedankt! Liefs MiM

    BeantwoordenVerwijderen