dinsdag 6 september 2011

Knopen wecken

Er wordt, tussen de soep en de patatten (hahaha wat een woordspeling), de laatste dagen veel gepalaverd over wecken hier thuis. Wat gaan we wecken? Wanneer zijn die dingen in het seizoen? Hoeveel gaan we er van wecken en hoe moeten we dat doen?
Hanneke van De Gulle Aarde heeft echt een schat aan informatie op haar blog staan die ook goed begrijpbaar is voor een beginnende wecker. Haar recept van rode bietjes en dat van aardappelen ga ik alvast eens uitproberen!

Op mijn lijstje van dingen die ik wil proberen wecken staat voorlopig (als het seizoen er is natuurlijk):
- rode biet
- rode kool
- aardappelen
- appeltjes
- peertjes
- schorseneren
- krieken
- asperges
- tomaten

Vanavond kwam Jan thuis met de melding dat waar hij werkt (hij werkt in Nederland en draai of keer het gelijk ge wilt maar nederlanders zijn ver vooruit op dat vlak!) er binnenkort de mogelijkheid is voor personeel om in de boomgaard die aan het bedrijf gekoppeld is fruit te gaan plukken. Dat houden we zeker in het oog!

Voorlopig blijft het echter bij het wecken van knopen ...

... en elastiekjes voor piekeboes :o)

Als je zoveel potten hebt als wij dan kan je er af en toe al eens eentje gebruiken om iets anders mee te doen hé ;o)

1 opmerking:

  1. voilà, wa ge allemaal nie me weckpotte kunt doen sé ;) succes met uw piekeboes, d'r zullen r nog heel wat geproduceerd worden zo te zien ;) k maak ze zelf ook graag zenne, & ze dan kado doen, nog leuker! groetjes, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen